Bilim Kurulundan Haberler

 ‘’BAŞAKŞEHİR BELEDİYESİ GENÇLİK KAMPI’’ AKADEMİK ÇALIŞMALARI
‘’BAŞAKŞEHİR BELEDİYESİ GENÇLİK KAMPI’’ AKADEMİK ÇALIŞMALARI

 

Bu yıl Edirne'nin Enez ilçesinde yer alan Başakşehir Belediyesi Gençlik Kampı'nda başladığımız ‘'Gençlik Kampına Katılan Lise Öğrencilerinin Beden Kompozisyonları Ve Beden Kütle İndekslerinin Belirlenmesi: Başakşehir Belediyesi Gençlik Kampı Örneği'' başlıklı çalışmanın veri toplama süreci sona erdi. Bu çalışma kapsamında, kampa katılan 14-18 yaş aralığındaki tüm öğrencilerin boy, kilo ve yağ miktarları ölçüldü. Yaz boyunca yapılan ölçümlerin sonunda elde edilen veriler Bilim Kurulu Üyelerimiz tarafından analiz edilerek değerlendirildi.

Yalnızca fiziksel değil psikolojik ve sosyolojik alanlarda yaptığımız ‘'Serbest Zaman İlgilenim ve Tatmin Düzeyini'' ölçen çalışmalarımız sonunda gençlerin serbest zaman düzeylerini ve faaliyetlere yönelik tatmin düzeyini belirlemek amaçlanmaktadır.

Ayrıca, çalışmalar kapsamında kampa katılan öğrencilerin, kamp öncesindeki beklenti ve kamp sonrasındaki memnuniyet düzeyleri ölçülerek kampa yönelik görüşleri alındı. Beklenti ve Memnuniyet Formları aracılığıyla alınan bu görüşler, bir sonraki kamp döneminde bizler için önemli belirleyiciler olacaktır.