Türkiye Yüzyılında Gençlik ve Spor Çalıştayı

Türkiye Yüzyılında Gençlik ve Spor Çalıştayı

 

Cumhuriyetimizin 100. Yılı kapsamında Başakşehir Belediyesi ev sahipliğinde ve Başakşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü koordinasyonunda SARGEM, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Marmara Üniversitesi, İstanbul Gelişim Üniversitesi, İbn Haldun Üniversitesi, Haliç Üniversitesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi ve RAMS Başakşehir Futbol Kulübü işbirliğinde 8 Kasım 2023 tarihinde ‘’TÜRKİYE YÜZYILINDA GENÇLİK VE SPOR ÇALIŞTAYI’’ yapıldı. Başakşehir Belediye Binasında yapılan bu programda alanında önemli işlere imza atmış değerli katılımcılar ve farklı üniversite ve bölümlerden 50 akademisyen bir araya geldi.

Protokol konuşmaları ile başlayan programda Başakşehir Belediye Başkanımız Sayın Yasin Kartoğlu ‘’Biz gençlerimize güveniyoruz, üreten gençliğimiz Basaksehir’de çok büyük hikâyeler yazıyor. Basaksehir’de gençlere fırsat verildiğinde neler başardıklarına biz şahidiz. O yüzden imkânımız oldukça, becerimiz, lojistiğimiz ve yapılacak tüm çalışmalarda desteğimizle gençlerin hep yanında olacağız.’’ sözleri ile gençlere olan güvenini ve desteğini vurguladı.

Ülkemizin seçkin akademisyenleri, spor yöneticileri, eğitimciler, sivil toplum kuruluşları ve alanında uzman isimlerin yanı sıra farklı bölümlerden öğrencilerimizi ağırladığımız programda Başakşehirli uygulaması üzerinden davet edilen Başakşehirdeki gençler komisyonlarda fikir ve görüşlerini paylaştı. GENÇLİK, SPOR, EĞİTİM, YÖNETİM, TEKNOLOJİ ve SAĞLIK olmak üzere 6 komisyonun yer aldığı ve 2 oturumdan oluşan program sonunda tüm komisyonlar tarafından hazırlanan rapor sonuçları sunuldu. 

Başakşehir Spor Bilim Kurulumuzun koordinatörlüğünde 6 üniversitenin destekleriyle ‘’Gençlik ve Spor’’ çatısı altında farklı konuları konuştuğumuz bu programın amacı, program sonunda ortaya çıkacak görüş, öneri ve katkılar doğrultusunda gerekli adımları atmak ve gençliğe değer katacak çalışmaları hayata geçirmektir.

 

Türkiye Yüzyılında Gençlik ve Spor Çalıştayı