Başakşehir Spor Bilim Kurulu

ARİF ÇETİN
ARİF ÇETİN
DOÇ.DR.

 

1985'te İstanbul'da doğmuştur. Kocaeli Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda "Antrenörlük Eğitimi (Çift Anadal)" ve "Spor Yöneticiliği" bölümlerinden mezun olduktan sonra, İstanbul Üniversitesi'nde "İşletme Yüksek Lisans (MBA)" üzerine master derecesini almıştır. Ardından İstanbul Aydın Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde doktora programını tamamlamıştır. 2021 yılında ise Spor Bilimleri alanında Üniversitelerarası Kurumdan Doçentlik unvanını almaya hak kazanmıştır.

İzmir 2005 Universiade, 2010 Prag Maratonu, 2011 Prag Yarı Maratonu, Erzurum 2011 Kış Universiade, Trabzon 2011 Avrupa Gençlik Yaz Olimpik Şenliği, Paris 2013 Dünya Masa Tenisi Şampiyonaları, Mersin 2013 Akdeniz Oyunları ve Tokyo 2014 Dünya Takımlar Masa Tenisi Şampiyonası, 2014 Berlin Maraton, 2019 Atina Maratonu, Houston 2021 Dünya Masa Tenisi Şampiyonası gibi birçok uluslararası spor etkinliklerinde gözlemci ve görevli olarak katılmıştır. 2022 yılında Tayland/Bangkok’da World Athletics tarafından organize edilen “Global Running Business Conference” etkinliğine davetli konuşmacı olarak katılmıştır.

Ağustos 2008- Şubat 2023 döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketlerinden SPOR İstanbul şirketinde Dış İlişkiler Şefi, Özel Projeler Şefi ve Etkinlik Yönetim Şefi gibi farklı görevlerde çalışmıştır. Bu görevlerde her yıl 50’ye yakın majör ve geniş katılımlı ulusal-uluslararası spor etkinlikleri koordine etmiştir. Bu etkinliklerin en önemlileri arasında World Athletics’in elit kategorisinde yer alan İstanbul Maratonu ve 2021 yılında Kadınlar Dünya rekorunun kırıldığı İstanbul Yarı Maratonu etkinlikleri bulunmaktadır.

İstanbul Aydın Üniversitesi, Haliç Üniversitesi, Okan Üniversitesi, Nişantası Üniversitesi’nin Spor Bilimleri Fakülteleri’nde 2017 yılından beri yarı zamanlı dersler vermektedir.

Aynı zamanda İstanbul Maratonu ve İstanbul Yarı Maratonu etkinliklerinin koordinasyon kurulu üyeliği; Avrupa Birliği tarafından CIP ICT politikası Destekleme Programı kapsamında finanse edilen toplam bütçesi 7 milyon Euro olan “Avrupa Kamu Binalarında Bilgi ve İletişim Teknolojisini Kullanarak Enerji Tasarrufu- SMARTSPACES" projesi ile Göçmenlerin Spor Yoluyla Entegrasyonu Erasmus+ projesinde araştırmacı olarak görev almıştır.

Ayrıca; 2012-2014 yılları ile 2021 yılında Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Dış İlişkiler Kurulu Başkanlığı; 2014-2018 yılları arasında ise Akdeniz Masa Tenisi Birliği’nin (MTTU) Genel Sekreterliği görevlerini yürütmüştür.

7 Şubat 2023 tarihinde Marmara Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü’nde Doçent olarak görev yapmaktadır.