Başakşehir Spor Bilim Kurulu

EMRAH ARSLAN
EMRAH ARSLAN
DR.

 

Emrah Arslan 1988 yılında Eskişehir'de doğdu. 2007 yılında Marmara Üniversitesi Bilgisayar Teknolojileri ve Yazılım Programlama bölümünden derece ile mezun oldu. 2015 yılında Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde Yüksek Lisans derecesini alan Emrah Arslan 2023 yılında ise Bilgisayar Mühendisliği Yapay Zeka alanında doktorasını tamamlamıştır. Microsoft MCDBA ve MCT , Data Science sertifikalarına sahiptir.

Yapı Kredi, Casper , Adidas , Reebok, New Balance , Vepa Group gibi şirketlerde yazılım projeleri geliştirdikten sonra 2009 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor İstanbul A.Ş. Bilgi Teknolojileri departmanında çalışmaya başladı. Burada çeşitli pozisyonlarda görev aldıktan sonra şuanda Bilgi Teknolojileri Müdürü olarak görevini sürdürmektedir. Aynı zamanda Akademik hayatına KTO Karatay Üniversitesinde Yapay Zeka ve Veri Bilimi alanında Dr Öğretim Üyesi olarak  devam etmektedir.

2012 yılında 4 yıl Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Bilişim Yöneticiliği , 2014 yılında ise Portekiz'de yapılan seçimlerde Avrupa Masa Tenisi Federasyonu Bilişim Yöneticisi olarak seçilmiş ve 2 yıl görev yapan Arslan ülkemizin en büyük kitlesel spor etkinliği olan İstanbul Maratonu'nun teknoloji ve ölçüm işlemleri sorumlusu olarak birçok spor teknolojisi alanında projeye imza atmış , evli ve 2 kız çocuk sahibidir.